Μονάδες βιομάζας

Σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχουν σε λειτουργία μονάδες παραγωγής ενέργειας από βιομάζα.

ΒΙΟΜΑΖΑ


Με τον όρο “βιομάζα” χαρακτηρίζεται οποιοδήποτε προϊόν ή υποπροϊόν ή υπόλειμμα προέρχεται από οργανική ύλη. Η βιομάζα έχει αρκετή ενέργεια αποθηκευμένη, η οποία με τις κατάλληλες διεργασίες μπορεί να μετατραπεί και να πάρουμε θερμική και ηλεκτρική ενέργεια, αλλά και υγρά βιοκαύσιμα. Σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχουν σε λειτουργία μονάδες παραγωγής ενέργειας από βιομάζα, ενώ στη χώρα μας μόλις που ξεκινούν να σχεδιάζονται τέτοια έργα.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

Οι τύποι βιομάζας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είναι δυο. Πρώτον, η βιομάζα η οποία παραλέγεται από ενεργειακές καλλιέργειες και δεύτερον, οι υπολειμματικές μορφές όπως είναι τα κάθε είδους φυτικά υπολείμματα, ζωικά απόβλητα και τα απορρίμματα.

Η επένδυση σε σταθμούς βιομάζας απευθύνεται σε όλους, είτε σε αγρότες και επιχειρήσεις (εκκοκκιστήρια βάμβακος, πυρηνελαιουργεία, ξυλουργεία, αγροτικοί συνεταιρισμοί, κ.α.) που έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε πρώτη ύλη, είτε σε ανεξάρτητους επενδυτές που θέλουν να επωφεληθούν από την υψηλή τιμή της παραγόμενης ενέργειας. Πέρα από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ένας ηλεκτροπαραγωγός σταθμός βιομάζας προσφέρει πολλές επενδυτικές προοπτικές, καθώς το θερμικό φορτίο προσφέρεται για δωρεάν θέρμανση θερμοκηπίων, στάβλων, κτηριακών εγκαταστάσεων κ.α.

ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ

Οι Μηχανικοί μας είναι στη διάθεσή σας για να σας παρουσιάσουν με λεπτομέρεια τα οικονομικά οφέλη μίας τέτοιας επένδυσης και να αναλάβουν ένα τέτοιο έργο από το στάδιο της αδειοδότησης έως και την υλοποίησή του.

  Καλέστε για προσφορά:

  +30 213 031 6009

  ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΒΙΟΜΑΖΑ

  Οι Μηχανικοί της Energy4You διαθέτουν άρτια κατάρτιση και εμπειρία στο σχεδιασμό και την κατασκευή μονάδων ηλεκτροπαραγωγής από βιομάζα, και μπορούν να αναλάβουν ένα έργο από την αρχή έως το τέλος του, σε όποιο στάδιο και αν βρίσκεται.

   

  Παρέχουμε:

  • Ολοκληρωμένο Φάκελο Αδειοδότησης
  • Ολοκληρωμένο & Εφαρμοσμένο Σχεδιασμό
  • Εγκατάσταση – Ολοκλήρωση Κατασκευής
  • Λειτουργία, Τεχνική Υποστήριξη & Συντήρηση Έργου

  ΑΔΕΙΕΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΒΙΟΜΑΖΑΣ

  Εάν έχετε κάποια Άδεια Μονάδας Βιομάζας και αναζητάτε τρόπο να την υλοποιήσετε ή κάποιον συνεργάτη, επικοινωνήστε μαζί μας για να σας δώσουμε λύσεις.

  • Εύρεση Συνεταίρου
  • Πώληση Άδειας
  • Εύρεση Χρηματοδότησης
  • Αξιολόγηση Επένδυσης

  Άλλες Υπηρεσίες

  Αγοραπωλησία Φωτοβολταϊκών Συστημάτων

  Στην ενότητα αυτή θα βρείτε τα ενεργειακά έργα που πωλούνται. Για περισσότερες πληροφορίες σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

  Ηλεκτρολογικά σχέδια και μελέτες

  Οι Μηχανικοί μας είναι στη διάθεσή σας για να σας δώσουν τη βέλτιστη σχεδιαστικά λύση και μελέτη οποιουδήποτε ηλεκτρομηχανολογικού έργου σας ενδιαφέρει.

  Πιστοποιητικά ΔΕΗ – ΔΕΔΔΗΕ

  Κάθε ηλεκτρολογική εγκατάσταση πρέπει να ελέγχεται σε εύλογα χρονικά διαστήματα που καθορίζονται από τη νομοθεσία, για να διασφαλίζεται η ασφάλεια το εξοπλισμού και των ανθρώπων.

  Επικοινωνήστε μαζί μας

  Λ. Συγγρού 183, Νέα Σμύρνη, 2ος όροφος, Τ.Κ. 17121

  +30 213 031 6009

  info@energy4you.gr