ΦΒ σε Παιδικό Σταθμό της Καλλιθέας

  Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού 6,89 kW στον 2ο Παιδικό Σταθμό Καλλιθέας.

  Το έργο υλοποιήθηκε στα πλαίσια της ανακαίνισης και ανακατασκευής του συγκεκριμένου κτηρίου, ώστε να αποτελεί ένα πρότυπο βιοκλιματικό παιδικό σταθμό. Με τις επεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο κτήριο επιτυγχάνεται η μικρότερη δυνατή επιβάρυνση του περιβάλλοντος για να καλύψει τις ενεργειακές του ανάγκες.

  Το φωτοβολταϊκό σύστημα εγκαταστάθηκε στα παράθυρα του κτηρίου, ώστε να παρέχει σκίαση του χώρου ενώ ταυτόχρονα παράγει ηλεκτρική ενέργεια. Το φ/β σύστημα αποτελείται από 26 φωτοβολταϊκά πλαίσια ισχύος 265Wp της γερμανικής εταιρείας ALEO. Τα φωτοβολταϊκά τοποθετήθηκαν σε δύο διαφορετικές πλευρές του κτηρίου και σε δύο διαφορετικούς ορόφους. Για να επωφεληθεί ενεργειακά το κτήριο και να πετύχει τη μέγιστη ηλεκτρική παραγωγή ενέργειας, ο αντιστροφέας που χρησιμοποιήθηκε είναι της εταιρείας SOLAREDGE, ώστε να επιτευχθεί ο μέγιστος δυνατός βαθμός απόδοσης του φωτοβολταϊκού συστήματος.

  Το φωτοβολταϊκό συνδέθηκε στο ηλεκτρικό δίκτυο με το καθεστώς του NET METERING και αναμένεται να εξοικονομεί στο Δήμο Καλλιθέας πάνω από το 30% των ηλεκτρικών ενεργειακών αναγκών του συγκεκριμένου κτηρίου.

  Η Energy4you σε συνεργασία με την ΓΕΩΡΥΘΜΙΚΗ ΑΤΕ  ανέλαβε το τμήμα της μελέτης εφαρμογής, προμήθειας και εγκατάστασης του φωτοβολταϊκού συστήματος με το βέλτιστο τρόπο, ώστε να αποτελεί ένα πρότυπο έργο σκίασης χώρου με φωτοβολταϊκά και ταυτόχρονη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με τον πιο αποδοτικό τρόπο.

  • Βιοκλιματικός σχεδιασμός κτηρίου
  • Μείωση ενεργειακών δαπανών
  • Σκίαση χώρων